نصب بالگرد مریخ‌نورد پشتکار

ناسا تصویری از نصب بالگرد بر روی مریخ‌نورد “پشتکار” را منتشر کرده است. روند آماده‌سازی این مریخ‌نورد برای پرتاب در تیر ماه سال جاری به خوبی در حال انجام است.

بالگرد مریخ‌نورد استقامت

به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، کار بر روی مریخ‌نورد بعدی ناسا موسوم به “پشتکار” (perseverance) ادامه دارد.

 

بالگرد

ناسا با انتشار تصویری از بالگرد این مریخ‌نورد که به همراه “پشتکار” در ژوئیه سال جاری پرتاب خواهد شد، جدیدترین تصویر از روند پیشرفت ساخت و مونتاژ آن را به نمایش گذاشته است.

این بالگرد مریخی اولین هوانوردی خواهد بود که در سیاره دیگری به پرواز درخواهد آمد.

ناسا با نصب قطعات نهایی مریخ‌نورد “پشتکار”، آن را برای سفر به مریخ آماده می‌کند.

نصب و آزمایش قطعات نهایی مریخ‌نورد “پشتکار” (Perseverance)  در حال اتمام است. این مریخ‌نورد که پیشتر “مریخ 2020” (Mars 2020) نامیده می‌شد، قرار است پس از پرتاب، به کاوش و بررسی مریخ بپردازد.

کار بخش داخلی این مریخ‌نورد، در حال حاضر کاملا به پایان رسیده است.

 

دیگر تجهیزات

“مت والاس” (Matt Wallace)، مدیر پروژه مارس 2020 در “آزمایشگاه پیش‌رانش جت” (JPL) ناسا گفت: با پایان یافتن کار این قطعات، اکنون سیستم نمونه‌برداری کامل شده است.

عناصر نهایی این سیستم که مهم‌ترین آنها نیز به شمار می‌روند، لوله‌های نمونه‌برداری هستند. این لوله‌ها نمونه‌ها را از سطح مریخ جمع می‌کنند تا برای ارزیابی به زمین انتقال داده شوند. بخش نهایی سیستم مریخ‌نورد پشتکار، هفت موتور دارد که قسمت‌های گوناگونی از جمله یک بازوی رباتیک را شامل می‌شوند. کار این بازوی رباتیک، جمع‌آوری نمونه‌های مورد نظر از سطح مریخ و گذاشتن آنها در قوطی برای انتقال به زمین است.

کاوشگر “پشتکار”، مریخ‌نورد در حال توسعه آژانس فضایی ایالات متحده آمریکا است. “پشتکاد” در سال 1399 توسط موشک “اطلس۵” به مریخ فرستاده می‌شود. یکی از اهداف این کاوشگر بررسی حیات میکروسکوپی در مریخ است.

 

اهداف و ساختار

هدف این مأموریت بررسی اخترزیست‌شناسانه در رابطه با پیشینه باستانی مریخ است.

همچنین فرآیندهای ژئولوژیکی سطح مریخ در طول تاریخ خود و ارزیابی زیست‌پذیری سیاره‌ای بررسی خواهد شد. امکان وجود حیات بر روی مریخ در گذشته، و توان بالقوه آن سیاره برای نگه‌داری رد پای زیستی در مواد موجود در سطح آن بررسی خواهد شد.

راه‌اندازی این مأموریت در ۴ دسامبر ۲۰۱۲ در نشست اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در سانفرانسیسکو توسط ناسا اعلام شد. در طراحی این مریخ‌نورد از طرح مریخ‌نورد کنجکاوی استفاده شده است و ابزارهای ارزشمند علمی مختلفی را به همراه خواهد داشت. دلیل طراحی نزدیک به مریخ نورد کنجکاوی، کاهش خطر شکست ماموریت و صرفه‌جویی در بودجه و زمان توسعه است. چرخ‌های “پشتکار” با عرض و قطر ۵۲٫۵ سانتیمتر، از جنس آلومینیوم، ضخیم‌تر و بادوام‌تر از چرخ‌های مریخ نورد کنجکاوی است.

مجموعا ۲۳ دوربین در “پشتکار” وجود دارد که ۵ دوربین بیشتر از مریخ نورد کنجکاوی است. این دوربین‌ها نوید تصاویر رنگی و سه بعدی بیشتری را از مریخ می‌دهد. دوربین موسوم به  “Mastcam-Z” قابلیت تصویربرداری استریوسکوپی به همراه زوم را نیز دارد که منجر به زاویه دید بازتر دوربین‌ها می‌شود.

ژاپنی‌ها نیز برای نمونه‌برداری از قمر مریخ، فوبوس، در حال برنامه‌ریزی هستند.

منبع: spacecoastdaily.com

درباره ی علی آزادگان

ستاره‌شناس آماتور، معلم نجوم، فیزیک‌دان، نویسنده و مترجم، عکاس و دانشجوی دکتری تخصصی اپتیک

مطلب پیشنهادی

اولین عکس تلسکوپ فضایی جیمز وب از مریخ اسرار جو آن را آشکار می‌کند

عکس مادون قرمز از مریخ که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته شده است، ویژگی‌های …

دیدگاهتان را بنویسید