کشف ۲۰۰ تپ‌اختر توسط بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان

دانشمندان چینی به وسیله بزرگترین رادیوتلسکوپ جهان موسوم به تلسکوپ فست (FAST) بیش از ۲۰۰ تپ‌اختر را شناسایی کرده‌اند.

تپ‌اختر رادیوتلسکوپ فست

به گزارش اورانوس و به نقل از تسنیم؛ رادیوتلسکوپ فست چین بیش از ۲۰۰ تپ‌اختر را تشخیص داده و یافته است و دانشمندان با استفاده از تلسکوپ رادیویی کروی ۵۰۰ متری، ۲۰۱ تپ‌اختر از جمله تپ‌ اخترهای ضعیف را کشف کرده‌اند.

این تحقیق توسط رصدخانه‌ نجوم ملی (NAOC) چین انجام شد و این یافته‌ها روز پنجشنبه در مجله “Research in Astronomy and Astrophysics” منتشر شد؛ تپ‌اخترها یا ستاره‌های نوترونی سریع در حال چرخش، از هسته‌های منفجر شده ستاره‌های عظیم در حال مرگ در اثر انفجارهای ابرنواختر منشأ می‌گیرند.

آنها دارای قوی‌ترین میدان‌های مغناطیسی، بالاترین چگالی و سریع‌ترین چرخش از هر اجرام آسمانی در جهان هستند و بنابراین آزمایشگاهی ایده‌آل برای مطالعه قوانین فیزیک در محیط‌های شدید هستند؛ از زمان نخستین کشف در سال ۱۹۶۸ ، حدود ۳۰۰۰ تپ‌اختر کشف شده است.

گروه تحقیقاتی در زمستان ۱۳۹۸ پروژه‌ای با نام Galactic Plane Pulsar Snapshot (GPPS) را آغاز کردند و تا اسفند سال ۱۳۹۹، حدود پنج درصد از منطقه آسمان برنامه‌ریزی شده، جستجو شده و ۲۰۰ تپ اختر کشف شده است.



بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان موسوم به تلسکوپ فست ساخت آن در شهریور ۱۳۹۵ به پایان رسید و به طور رسمی در دی ماه ۱۳۹۸ شروع به کار کرده است؛ فست با قطر ۵۰۰ متر بزرگترین رادیو تلسکوپ در جهان است که از تلسکوپ ۳۰۵ متری رصدخانه آرسیبو آمریکا سبقت گرفته است همچنین مساحت آن نزدیک به ۳۵۰ هزار متر مربع است که تقریباً به اندازه ۳۰ زمین فوتبال استاندارد است.

دانشمندان همچنین معتقدند که فست حساس‌ترین تلسکوپ رادیویی تک دیش جهان است و ۱۰ برابر حساس‌تر از تلسکوپ رادیویی ۱۰۰  متری در آلمان است؛ اصلی‌ترین وظیفه علمی تلکسوپ، مشاهده تپ‌اخترها است.

مطالعات بر روی تپ‌اخترها می‌تواند وجود تابش گرانشی و سیاهچاله‌ها را تایید و به حل بسیاری از مسائل و موضوعات مبهم در علم فیزیک کمک کند؛ یکی دیگر از اهداف مهم علمی فست، جستجوی تمدن فرازمینی است که برای این هدف ابزاری تحت عنوان “FAST SetiBurst” طراحی و تبیین شده است؛ فست می‌تواند سیگنال‌ها را از فاصله ۱۳.۷ میلیارد سال نوری تشخیص دهد.

 

منبع

ستاره‌شناس آماتور، معلم نجوم، فیزیک‌دان و کارشناس رایانه
  • instagram

دیدگاهتان را بنویسید

عضو خبرنامه ایمیلی اورانوس شوید