ماه‌نورد چینی ماده‌ای عجیب را در طرف دور ماه یافته

چینی‌ها ترکیبی با رنگ نامعمول و ژل مانند در طی فعالیتهای اکتشافی ماه‌نورد یوتو-۲ یافته‌اند. در روز هشتم بود که اپراتورها این تصویر را دیدند و پس از آن بقیه فعالیتهای ماه‌نورد لغو شد و فقط مشغول به بررسی این موضوع شد.

روز هشتم ماهی (هر روز ماهی معادل ۱۴ روز زمینی است) ماموریت چانگه-۴ سوم مرداد شروع شد. مسیر تعیین شده از میان تعدادی دهانه برخوردی می‌گذشت که با کمک هدایتگران زمینی مسیر خود را طی می‌کرد.یکشنبه ۶ مرداد گروه عملیاتی خود را آماده می‌کردند تا ماه‌نورد را برای ظهر ماه خاموش کنند تا گرما و پرتوهای قوی خورشید به آن آسیب نزند. در این زمان یکی از اعضای گروه از دوربین اصلی ماه‌نورد گودال کوچکی را مشاهده کرد که حاوی ماده‌ای رنگی و درخشان بود.

با این اکتشاف دیگر دانشمندان ماه‌شناس نیز به گروه ملحق شدند و تصمیم گرفتند که ادامه حرکت یوتو-۲ به سمت غرب را لغو کنند و به سوی این دهانه برخوردی رفنه و آن را بیشتر کاوش کنند. یوتو-۲ با احتیاط و با کمک دوربین پرهیز از برخورد به سوی دهانه رفت، ماده مورد نظر و مناطق اطراف را برای بررسی هدف گرفت. طیف سنج مرئی و مادون قرمز نزدیک مشغول به بررسی و تعیین ترکیبات ماده شدند.

در نهایت دانشمندان به نتیجه قطعی درباره ماهیت این ماده نرسیدند. درباره آن فقط ماهیت ژل مانند و رنگ نامتعارف آن منتشر شده. بعضی پژوهشگران غیر چینی معتقدند که این ماده شیشه ذوب شده از شهاب‌سنگهای برخوردی به ماه است.

ستاره‌شناس آماتور، معلم نجوم، فیزیک‌دان و کارشناس رایانه
  • instagram

دیدگاهتان را بنویسید

عضو خبرنامه ایمیلی اورانوس شوید