بزرگترین تلسکوپ خورشیدی چین ساخته شد

دانشمندان آکادمی علوم چین اعلام کردند که برای مشاهده بهتر و پیش‌بینی فعالیت خورشیدی، نخستین و بزرگترین تلسکوپ خورشیدی این کشور را ساخته‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا (اصلاح و ویرایش از اورانوس)، تلسکوپ بزرگ خورشیدی چین (CLST) با قطر 1.8 متری توسط موسسه نوری و الکترونیک آکادمی ساخته شد؛ در بیانیه آکادمی آمده است که این تلسکوپ نخستین گروه از تصاویر با وضوح بالا از جو خورشیدی را در 10 دسامبر 2019 گرفت.

در سال‌های اخیر بسیاری از کشورها برای ساخت تلسکوپ‌های خورشیدی تلاش کرده‌اند؛ تلسکوپ‌های بزرگ خورشیدی جهان شامل یک تلسکوپ ساخته آمریکا و یک تسلکوپ دیگر که ساخته آلمان است، می‌شوند.

تصویرهای آزمایشی تلسکوپ خورشیدی ایالات متحده DKIST در ژانویه سال ۲۰۲۰ منتشر شد؛ Daniel K Inouye Solar Telescope می‌تواند خورشید را در طول موج‌های مرئی تا فروسرخ نزدیک به قابل رویت مشاهده کند و دارای آینه اصلی ۴.۲۴ متری در پیکربندی خارج از محور تلسکوپ گریگوری است که گشودگی ۴ متری روشن و بدون مانع را ارائه می‌دهد.

تلسکوپ DKIST

 

طبق گفته رائو چانگویی، سرپرست توسعه تلسکوپ خورشیدی چین، CLST به گروهی از سیستم‌های نوری سازگار، تشخیص میدان مغناطیسی و تشخیص میدان سرعت مجهز خواهد شد.

رائو گفت: در آینده از تلسکوپ خورشیدی برای مشاهده فعالیت خورشیدی استفاده می‌شود و داده‌های تحقیق خورشیدی و پیش بینی وضعیت هوا را ارائه می‌دهد.

ایالات متحده، ژاپن و برخی از کشورهای توسعه یافته بیش از ۱۳۰ فضاپیما برای نظارت‌ها و بازرسی‌های خورشیدی به فضا پرتاب کرده‌اند.

 

منبع

درباره ی علی آزادگان

ستاره‌شناس آماتور، معلم نجوم، فیزیک‌دان، نویسنده و مترجم، عکاس و دانشجوی دکتری تخصصی اپتیک

دیدگاهتان را بنویسید